Kalamänguäpi uus versioon

Kalamäng on 2013. aastal loodud mobiilirakendus, kus saab hea ülevaate Eesti vetes elutsevatest kalaliikidest. Rakenduse on teinud kalanduse teabekeskus koostöös Mooncascade’i ja Regioga. Nüüd on kalamäng aga läbinud uuenduskuuri, tänu millele saab seda kasutada ka kõige uuemates nutiseadmetes. Äpp on sobilik nii lastele, täiskasvanutele kui ka kogenud kalameestele.

Äpis on kaks omavahel seotud lihtsat osa.

1) Esimene tutvustab Eesti vete 67 kalaliiki, kelle kohta saab otsida infot ning kuvada levikut kaardil. Kokku elab siin muidugi rohkem liike (umbes 85) – äpist jäävad välja eksikülalised ja omavahel väga sarnased liigid.

Sisuliselt on tegu andmebaasiga, kus on nimetatud iga kala iseloomulikud omadused, näiteks levik, suurus ja toitumine. Kala juures on ka pilt, mis näitab, milline ta õigupoolest välja näeb. Otsingukastist on võimalik ühe või teise kalani jõuda, kui kirjutada tema nimetus lahtrisse. Lisaks saab filtris märkida, milliseid kalasid sa nimekirjas näha soovid. Kui valid näiteks filtriks „elupaik”, siis kuvatakse, millised neist elavad meres, järves või jões. Filtreerida saab kalu ka toidu ja suuruse alusel.

Veel üks tore võimalus kalade levikust aimu saada on levikualade kuvamine kaardil, kus on näidatud suuremad veekogud Eestis. Nihutades kalu vasakule, tuleb kaardile punase värvi või punase triibutusega jõgede, järvede või mere piirkond, kus nad peamiselt elavad.

2) Teine osa on hariv mäng, kus on võimalik oma kalateadmised proovile panna. Mängija saab vastata küsimustele kõikide äpis olevate kalade kohta. Igale küsimusele saab vastata kolm korda: esimesel korral õigesti vastates teenib mängija kolm, teisel kaks ja kolmandal ühe punkti. Iga kala kohta on viis küsimust:

  1. Mis kala on pildil?
  2. Kus kala elab?
  3. Kui suur on kala?
  4. Mida kala sööb?
  5. Milline kala kohta käiv väide on õige?

Kalamäng on saadaval nii Android- kui iOS-seadmetele. Lae äpp alla ja avasta veealust maailma!

Kalamäng App Store’ist

Kalamäng Google Playst

Veebi- ja nutirakendus „Kalapüügipiirangud”

Regio abil sai omal ajal teoks projekt, mille raames loodi kalanduse teabekeskusele kalapüügipiirangute kaardirakendus. Siin on hea ülevaade, millistes veekogudes ja mis ajaperioodil piirangud kehtivad. Seadete alt on võimalik kaardikihte sisse-välja lülitada. Kaardil kuvatakse värvide abil areaalidega piiranguid, liikumispiiranguid ning kaitstavaid objekte.

Rakendus on hea abivahend kalalemineku planeerimisel. Lisafunktsioonina saab otsida huvipakkuvat veekogu või aadressi ja koordinaate ning arvutada teekonda punktist A punkti B. Nutiseadmes on võimalik GPSiga positsioneerida oma asukohta.

Kalapüügipiirangute kaardirakendus

Veel postitusi

Kaardimeistritest said piparkoogimeistrid ehk Regio piparkoogimaania 2020

Sel aastal on palju teisiti. Nii sai ka meie 2016.aastal alanud traditsioonilisest ühisest lõbusast piparkoogiküpsetamise peost kontaktivaba kodudes küpsetamine. Jõuluvana tõi kõigile kingiks vajalikud materjalid ning tulemusi hindasime aasta viimasel koosolekul. Konkurentsitult võitis peauhinna Mait Luidalepa maakera: Mait räägib kuidas ta piparkoogigloobust tegi: Alustuseks muidugi googeldasin, et kuidas varem pipargloobust tehtud on (gingerbread globe). Leidsin … Vaata lähemalt

Lehed langevad. Kuhu minna lehesadu vaatama?

Kohe algab sügise kõige ilusam aeg – lehtede langemine. Mõni aasta saab seda päris pikalt vaadata, vahel lõpetab kiire külm selle vaatemängu kähku. Praegu on veel ilm soe, aga mets kisub vaikselt ikkagi värviliseks. Nii et paras aeg on valmis vaadata, kuhu oma kuldse sügise retk teha. Sinna, kus on suured puud ja värvikamad lehed … Vaata lähemalt

Regio Maiasmoka atlas

Maiasmoka atlas nüüd müügil e-raamatuna

MAIASMOKA ATLAS, Regio (magusasõber) kaardimeistrite poolt loodud üks eriti magus teos on nüüd poodides müügil e-raamatuna ja paberversioon on saadaval eriti soodsa hinnaga. Atlasesse on kaardistatud suure hulga erinevate maade komme ja maiustusi. Kaasa teevad sellised suurused nagu Belgia šokolaadid, Mozarti kuulid Austriast, Läti Kārumsi kohuke, tiramisu ja Pavlova kook, Kinderi üllatusmuna, söödavad putukad, komm … Vaata lähemalt