Tagasivaade 2023. aastale

Teeme siin lühikese tagasivaate mõnedele olulistele teemadele, mis jäävad meile Regios 2023. aastat meenutama.

Regio meeskond kasvas

2023 oli Regios kasvamise aasta. Suurenes nii meie meeskond (meid on juba 28!) kui ka kasvasime ettevõttena, harutades lahti meie protsessid-tooted-teenused. Koos meeskonnaga hakkasime seda puslet ka uuesti kokku panema, ja seda tegemist jagub meil veel aastasse 2024.

Regio Balti riikide andmebaas

Regio üks põhitegevustest keskendub Balti riikide aadresside, teede, navigeerimisandmete ja huviväärsuste andmebaasile ja siin oli eelmine aasta meie jaoks murranguline – võtsime ette Regio andmebaasi tarkvara väljavahetamise. See muudatus aitab meid mitmel moel: kiirendab ja lihtsustab töövõtteid ning muudab andmete kogumise, korrastamise ja haldamise lihtsamaks. Aitäh meie senistele ja tulevastele klientidele, kes jagavad meie veendumust täpsete ja usaldusväärsete ruumiandmete olulisusest!
Regio Balti riikide andmebaas: https://www.regio.ee/ruumiandmed/ruumiandmete-andmebaas/

Meie kaardiäpp „Regio kaart“ katab nüüd kõik kolm Balti riiki

2023. aastal viisime Regio veebikaardi äpi kujule, et seda oleks nutiseadmes mugav kasutada. Nii on Regiol praegu veel kaks kaardiäppi: vana ja uus. Regio varasem populaarne äpp „Eesti teed“ on endiselt kõigile kasutatav, kuid igakuiseid andmeuuendusi seal ei toimu. Uue kaardiäpi nimi on „Regio kaart“ ja selle kaardiala katab kõik kolm Balti riiki: Eesti, Läti ja Leedu. Ja kaardi kasutamisel see pöörab-keerab ennast automaatselt sõidu suunas – selle mugavuse tagab Regio vektorkaart.

15 aastat Regio Garmini kaarte

Esimesed versioonid Garmini ametliku tehnoloogiaga tehtud Eesti kaardist valmisid Regios 2008. aastal. Eks Garmini seadmetes oli Eesti kaart varasemaltki sees, kuid esimesed korralikud Eesti andmed jõudsid Garmini Navigator Europe-sse siiski alles 15 aastat tagasi ja seda just Regio kaudu. Kuidas see kõik täpsemalt algas ning kas ja milleks on üldse vaja eraldi naviseadmeid kui on olemas telefonid ja nutiseadmed, sellest on meie naviblogis kirjutanud Enn Veenpere: https://www.regio.ee/…/02/15-aastat-regio-garmin-kaarte/

Ilmus voldikkaart Eesti teed

Meie käest küsiti ikka ja jälle, et millal küll ilmub uus Eesti voldikkaart? Ehkki telefonid ja naviseadmed on väga head teejuhid, siis parima ülevaate Eestit katvast teedevõrgustikust saab ikkagi just klassikaliselt teedekaardilt. Ja mis uue kaardi puhul eriti oluline – see on trükitud vee- ja rebenemiskindlale paberile!

Uuendasime Regio legendaarset Eestimaa piltkaarti

Eestimaa piltkaart on olnud läbi aegade üks Regio populaarsemaid seinakaarte. Esimene piltkaart ilmus juba üle kahekümne aasta tagasi, 2023. aastal ilmus sellest kaardist aga uus, põhjalikult täiendatud trükk.
Kaardi saab soetada siit: https://www.regio.ee/toode/eestimaa-piltkaart/

Eestimaa piltkaart
Eesti piltkaart

Veel postitusi

Mööda rannikut Lätti ja Leetu

Koroonajärgses maailmas on praegu kõige turvalisem külla minna lõunanaabritele. Kui hakata liikuma lõunasse mööda rannikut, siis Lätist ja Leedust jätkub kasvõi terve puhkuse sisustamiseks. Jõudnud Via Baltica maanteed või mereäärsemat rannikuteed pidi Läti piirile, võid üsna kindel olla, et kuni Kaliningradi oblasti piirini kaugel lõunas on kogu aeg läheduses ujutavaid liivarandu ja mõnusaid rannaäärseid puhkuselinnu. … Vaata lähemalt

GPS-kunst, kass

Joonistaks liikudes midagi – teeks näiteks GPSi kunsti!

Regio reisijuhis „Matkame Eestis” on muu hulgas juttu põnevast GPSi kunstist ehk liikumisest niimoodi, et teekonnast tekib kaardile mõni huvitav pilt.  Kuna reisijuhis on mainitud, et matkata võib näiteks kassi- või jänesekujulisel marsruudil, siis võtsimegi ette kassi. Esialgu oli küll plaanis jänes, sest matk toimus lihavõttepühade ajal, kuid maastik võib siiski GPSi kunstile oma piiranguid … Vaata lähemalt

Kõrge sihtkoht: otsi kaardilt lähimad kõrguspunktid ja oledki leidnud uue avara vaatega reisisihi!

Sel nädalal algas koolivaheaeg ning paljud pered otsivad kohti, kuhu kodu lähedal minna – kas jalgsi, rattaga või autoga. Regio on selleks puhuks koostanud uutmoodi KAARDI, millele on kantud linnade ja valdade kõrgeimad kohad- kõrguspunktid. Võid seda võtta ka kui virtuaalset orienteerumisrada, et käia läbi oma lähima omavalitsuse kõige kõrgemad paigad. Foto: Raku järv. Autor: Silvia Pärmann Kuidas … Vaata lähemalt