Regio GPS kaardi kasutamine Garmini seadmetes

Alates 2016. aastast on Regio uued kaardid versiooninumbriga alates 2.0. Neid tuleb uuendada versioonidega alates 2.01 ja uuemad.

Enne 2016. aastat valmistatud Regio kaartide versioonid on kõik 1.xx versiooninumbriga. Neid ei saa uuendada versiooniks 2.xx, tuleb soetada uus SD kaart versioon 2.xx-ga.

Paljud uuemad seadmed (toodetud alates 2015) ei loe vanu, väiksema mahuga (alla 4GB) microSD mälukaarte. Nendes seadmetes vanemad Regio kaardiga mälukaardid (1GB ja 2 GB) ei tööta. Abi saab, kui kasutada uut Regio kaarti (ver. 2.xx), mis on uutel mälukaartidel.

Enne kaardi ostmist või uuendamist vaadake palun GPS seadme juhendist ja www.garmin.com, kas teie seade võimaldab antud formaadis kaarte kasutada.

Nõuandeid Regio GPS-kaardi kasutajale:

Kuidas leida linna, küla või muud asulat?

  • Vali “Kuhu” -> vali “Linnad” -> vali “Tähthaaval”.
  • NB! Ka kõige väiksemaid külasid tuleb otsida „Linnad“ jaotuse alt!

Kuidas leida aadressi?

  • Vali “Kuhu” -> vali “Aadress” -> vali “Linn tähthaaval” -> sisesta linn -> sisesta tänav -> sisesta maja (number).

Kuidas toimida, kui teie seade ei võimalda leida majanumbreid, mis sisaldavad tähti?

  • Valige majanumber ilma täheta ja seejärel täpsustage sihtkoht kaardil.
  • Vali “Näita kaardil” -> kursoriga märkida õige asukoht > vali “Mine”.

Kuidas leida talunime (Eestis)?

  • Vali “Kuhu” -> vali “Nimi tähthaaval” -> sisesta (talu)nimi.
  • Talunimi on soovitav sisestada katastrinimena ja kujul Pihlaka, Ta, Võnnu (talu nimi, maakonna 2-täheline lühend, küla nimi). Nii toimib otsing kõige kiiremini.
  • Kuna talunimesid, ka samanimelisi, on väga palju, siis on otsingu kiirendamiseks kasulik teha otsingut mõne lähedalasuva suurema asula ümbrusest, mitte hetkeasukohast lähtuvalt.
  • Näiteks: vali “Kuhu” -> vali “Lähedal” -> vali “Teisest linnast” -> OK -> sisesta linn -> Tartu -> tähthaaval -> Pihlaka, Ta, Võnnu.

Mida on oluline teada Garmini naviseadme seadetest?

  • Seadeteni pääseb avaekraanilt valides “Tööriistad” -> “Seaded”
  • Valides “Süsteem” -> “Kasutusrežiim” – saab valida, kas liigeldakse autoga, jalgrattaga, jalgsi vms.
  • “Kaart” -> “Kaardi detailid” on soovitav valida “Kõrge”
  • “Kaardiinfo” -> mingil juhul ei tohi olla sisse lülitatud kaks või enam seadmes olevat kaarti korraga (näiteks Regio Eesti või Baltikumi kaart ja City Navigator Europe). Sel juhul hakkab eri kaartidel olev info teineteist segama.

Navigeerimise seaded

Valides “Teekonna eelistus” -> saab valida kas soovitakse liikuda võimalikult kiiresti (eelistab kõrgema klassi teid) või lühimat teed mööda.

Väldi -> Soovitav on kasutada (vajadusel) vaid valikut Katteta teed. Kindlasti ei ole soovitav valida valikut Kiirteed (sel juhul püüab seade suunata suurematelt teedelt kõrvale)

Kuidas teatada kaardil olevatest vigadest või ebatäpsustest?

  • Kõige kiiremini saavad vead parandatud, kui annate nendest teada e-posti aadressil: kaardid@regio.ee

Meeldivat kasutamist!

Erinevatel Garmini mudelitel võivad menüüjaotused varieeruda, vaadake lisainfot vastava seadme kasutusjuhendist

Veel postitusi

Tartu tähtsad rajad

Kui Eesti Draamateatris lavastati Michel Houellebeqci romaani „Kaart ja territoorium“ dramatiseering (2017), siis palusin Eesti silmapaistvalt kartograafia edendajalt Leida Lepikult intervjuu teatri blogisse. Oleme korporatsioonikaaslased: Leida oli organisatsiooni taasasutajate hulgas, niipea kui see Eesti vabanemistuultes võimalikuks osutus (1989), ja mina tookord peatne liituja. Leida kirjutas siis „Kaardi ja territooriumi“ lavastuse saateks paljude oluliste mõtete hulgas … Vaata lähemalt

Uue lauamängu ostuga toetad Vähiravifondi Kingitud Elu

Mängu mõtles välja Järveküla kooli 5.c klassi õpilane Johannes Pallo 2020. aasta aprillis tehnoloogiaõpetuse e-õppetööna. Sellest, kuidas idee sündis, räägib Johannes ise: Tehnoloogiaõpetuse õpetaja andis meile koroonakriisi ajal koduse konstrueerimisülesande: tee ise lauamäng. Mõtle mängule taustalugu, tee mänguvälja kujundus, meisterda nupud ja täring, pane kirja reeglid. Oluline on kasutada fantaasiat ja mitte kopeerida olemasolevat lauamängu. … Vaata lähemalt

Armsatest nahkhiirtest, aga mitte ainult

Kristel Kaljund vestleb saksa lastekirjaniku Dorothea Flechsigiga. 8. detsember 2020 Dorothea Flechsig külastas Eestit 2019. aasta sügisel, mil ta esines lastele Tartu Linnaraamatukogus. Põhjust kohtumiseks andsid Tartu Linnaraamatukogu head kogemused niisuguste üritustega ja muidugi Dorothea Flechsig sulest pärit raamatud, mis on eesti keeles ilmunud: 2013. aastal tuli Regio kirjastusest auhinnatud Saksamaa lasteatlas („Petronella atlas“) ja 2017. … Vaata lähemalt