Regio GPS kaardi kasutamine Garmini seadmetes

Alates 2016. aastast on Regio uued kaardid versiooninumbriga alates 2.0. Neid tuleb uuendada versioonidega alates 2.01 ja uuemad.

Enne 2016. aastat valmistatud Regio kaartide versioonid on kõik 1.xx versiooninumbriga. Neid ei saa uuendada versiooniks 2.xx, tuleb soetada uus SD kaart versioon 2.xx-ga.

Paljud uuemad seadmed (toodetud alates 2015) ei loe vanu, väiksema mahuga (alla 4GB) microSD mälukaarte. Nendes seadmetes vanemad Regio kaardiga mälukaardid (1GB ja 2 GB) ei tööta. Abi saab, kui kasutada uut Regio kaarti (ver. 2.xx), mis on uutel mälukaartidel.

Enne kaardi ostmist või uuendamist vaadake palun GPS seadme juhendist ja www.garmin.com, kas teie seade võimaldab antud formaadis kaarte kasutada.

Nõuandeid Regio GPS-kaardi kasutajale:

Kuidas leida linna, küla või muud asulat?

  • Vali “Kuhu” -> vali “Linnad” -> vali “Tähthaaval”.
  • NB! Ka kõige väiksemaid külasid tuleb otsida „Linnad“ jaotuse alt!

Kuidas leida aadressi?

  • Vali “Kuhu” -> vali “Aadress” -> vali “Linn tähthaaval” -> sisesta linn -> sisesta tänav -> sisesta maja (number).

Kuidas toimida, kui teie seade ei võimalda leida majanumbreid, mis sisaldavad tähti?

  • Valige majanumber ilma täheta ja seejärel täpsustage sihtkoht kaardil.
  • Vali “Näita kaardil” -> kursoriga märkida õige asukoht > vali “Mine”.

Kuidas leida talunime (Eestis)?

  • Vali “Kuhu” -> vali “Nimi tähthaaval” -> sisesta (talu)nimi.
  • Talunimi on soovitav sisestada katastrinimena ja kujul Pihlaka, Ta, Võnnu (talu nimi, maakonna 2-täheline lühend, küla nimi). Nii toimib otsing kõige kiiremini.
  • Kuna talunimesid, ka samanimelisi, on väga palju, siis on otsingu kiirendamiseks kasulik teha otsingut mõne lähedalasuva suurema asula ümbrusest, mitte hetkeasukohast lähtuvalt.
  • Näiteks: vali “Kuhu” -> vali “Lähedal” -> vali “Teisest linnast” -> OK -> sisesta linn -> Tartu -> tähthaaval -> Pihlaka, Ta, Võnnu.

Mida on oluline teada Garmini naviseadme seadetest?

  • Seadeteni pääseb avaekraanilt valides “Tööriistad” -> “Seaded”
  • Valides “Süsteem” -> “Kasutusrežiim” – saab valida, kas liigeldakse autoga, jalgrattaga, jalgsi vms.
  • “Kaart” -> “Kaardi detailid” on soovitav valida “Kõrge”
  • “Kaardiinfo” -> mingil juhul ei tohi olla sisse lülitatud kaks või enam seadmes olevat kaarti korraga (näiteks Regio Eesti või Baltikumi kaart ja City Navigator Europe). Sel juhul hakkab eri kaartidel olev info teineteist segama.

Navigeerimise seaded

Valides “Teekonna eelistus” -> saab valida kas soovitakse liikuda võimalikult kiiresti (eelistab kõrgema klassi teid) või lühimat teed mööda.

Väldi -> Soovitav on kasutada (vajadusel) vaid valikut Katteta teed. Kindlasti ei ole soovitav valida valikut Kiirteed (sel juhul püüab seade suunata suurematelt teedelt kõrvale)

Kuidas teatada kaardil olevatest vigadest või ebatäpsustest?

  • Kõige kiiremini saavad vead parandatud, kui annate nendest teada e-posti aadressil: kaardid@regio.ee

Meeldivat kasutamist!

Erinevatel Garmini mudelitel võivad menüüjaotused varieeruda, vaadake lisainfot vastava seadme kasutusjuhendist

Veel postitusi

Mäed, orud ja ookean ehk Portugali lummus

Regio müügijuht Marko veetis nädalase puhkuse Portugalis ja jagab suvisel puhkuste ajal teistelegi oma reisimuljeid Sesimbra – Figueiro Dos Vinhos – Lissabon – London Jõuan lennuki pardale üleni higisena. Keeran ventilatsiooni maksimumile ja hakkan tasapisi uurima, millised laadijad, kõrvaklapid ja muud vidinad reisile kaasa said. Siis kõlab „boarding completed”, lennuk ruleerib hoovõturajale ja pardateenindajad hakkavad … Vaata lähemalt

National Geographic: „Dream Now, Go Later“ ehk „Unista praegu ja teele asu hiljem!“

Lõppev aasta oli ka reisihuvilistele teadagi üsna pingeline. Paljud pidid kevadel oma reisiplaanid tühistama ja kui suvel tärkaski põgusalt lootus, et ehk saabub sügisega taas võimalus lasta end paitada eksootilisematel tuultel, liigume riigist sõltumata endiselt marsruudil tuba–köök, kodu–pood, tänav–park. Aga hoiame siiski optimismi, mõtleme reisimisele järgmisel aastal ning planeerime seda nii, et elamus uue avastamisest … Vaata lähemalt

Kuidas perfomance-kunstnik Google Mapsi kasutajaid hanitas

Loe kunstlikust liiklusummiku tekitamisest lähemalt am.ee lehelt