Riigipilv teeb Regio teenused lihtsasti kättesaadavaks

Mis on Riigipilv?

See on riigi omandis olev pilv, milles on võimalik kasutada avaliku pilve teenuseid. Lisaks valitsussektorile on Riigipilve kasutajad kohalikud omavalitsused, elutähtsa teenuse osutajad, riigile IT teenuseid pakkuvad eraettevõtted ja tervishoiuteenuse osutajad. Riigipilv on ehitatud arvestades kõrgeima ISKE klassi H turvalisusnõudeid. Riigipilve haldab ja arendab Riigi IT Keskus.

Regio on Riigipilve koostööpartner ja üks teenusepakkuja – Riigipilv on kanal, mille kaudu on võimalik kasutada Regio API teenuseid, ehk siis üle interneti kasutada Regio ruumiandmeid.

Regio API teenused

Regio API teenused võimaldavad lihtsalt ja kiiresti üle interneti kasutada Regio ruumiandmeid Eesti ja Baltimaade kohta, olgu need siis aadressid, teekonna arvutamine ja navigatsioon, huviväärsuste (POI) andmed või erinevad aluskaardid.

Regio ruumiandmebaas on kõige täpsem, detailsem ja ajakohasem andmebaas Balti riikide kohta, mida uuendame igapäevaselt. Regio pakutavad navigatsiooniandmed ja neil baseeruvad erinevad teekonnaarvutamise teenused üle API on unikaalsed – oleme ainus ettevõte, kellel on nii detailsed ja nii rohkete atribuutidega navigeerimisandmed.

Lihtne kasutada

Regio API teenused on lihtsasti integreeritavad ja selge dokumentatsiooniga ning neid on võimalik klientide vajaduste järgi kohandada. Pakume ka tuge teenuse integreerimisel ja aitame leida parimad lahendused töövoo või rakendusega liidestamisel.

Regio API-t kasutades saate oma andmeid interaktiivsetel kaartidel näidata, luua dünaamilisi marsruutide planeerimise lahendusi, viia läbi geograafilisi analüüse või leida aadresse. Kõik see on käeulatuses vaid mõne lihtsa sammuga.

Täpsema API dokumentatsiooni leiate siit: Regio API docs & examples

Riigipilv annab Regio API teenustele lisaväärtuse ja vastupidi

Riigipilv on turvaline ja paindlik: see tagab andmete kaitse ja teenuste katkematu toimimise ning võimaldab hõlpsalt hallata IT ressursse vastavalt vajadusele – maksate vaid nende vahendite eest, mida tegelikult kasutate.

Lisaks klassikalistele pilveteenustele on Riigipilve kaudu võimalik kasutada ka Regio API teenuseid Pilverakenduse kaudu. Nii saab Riigipilve tellija kasutada teenuseid alates IT majutusest kuni näiteks aadressotsinguni või teekonna arvutuseni, ja seda kõike ühes keskkonnas.

Regio API teenuste kohta Riigipilves saab lähemalt lugeda siit: https://riigipilv.ee/teenused/pilverakendus/regio-ruumiandmete-api-regio

Veel postitusi

Retk mööda Õ-piiri

Mandri-eestlased on suures osas omaks võtnud teadmise, et saarlased õ-häälikut ei kasuta ja asendavad selle ö-ga. Ometi pole see igal pool saarel niimoodi, sestp õ-piir. Saaremaa murdekeele tuntuim „firmamärk“ on kahtlemata õ-hääliku puudumine kõnekeeles. Kas saarlased ütlevad selle asemel ö või midagi ö ja õ vahepealset, jätame juba foneetikute otsustada, kuid selge on see, et … Vaata lähemalt

Regio naviblogi uuestisünd

Aastatel 2009-2016 peeti Regios naviblogi, mis tutvustas naviseadmete ja nende kaartidega seonduvat – uudiseid, nippe ja nõuandeid. Vahepeal tekkis blogipidamisse paus, aga nüüd üritame seda traditsiooni taastada. Ehk on kellelgi blogipostitustest abi seadmete valimisel ja kasutamisel, teekondade läbimisel, geopeituse mängimisel või mingil muul viisil. Loodetavasti saame kohendatud kujul avaldada ka paremaid lugusid kunagisest valikust. Head lugemist … Vaata lähemalt

Kartograafi vaade külakoolide sulgemise teemale Metsküla Algkooli näitel

Igale teemale saab läheneda kaardiga GIS-päev 2023 Ettekande videosalvestust saab vaadata GIS-päeva kodulehelt > Kuigi võiks väita, et igale teemale saab läheneda kaardiga, ei pruugi see alati vajalik ja põhjendatud olla. Küll aga on teemasid, mille puhul ei tohiks ruumiandmetest lähtuvat vaatenurka kindlasti käsitlemata jätta. Üheks taoliseks on regionaalpoliitilised otsused, nagu näiteks külakoolide sulgemise küsimus. … Vaata lähemalt