Uue lauamängu ostuga toetad Vähiravifondi Kingitud Elu

Mängu mõtles välja Järveküla kooli 5.c klassi õpilane Johannes Pallo 2020. aasta aprillis tehnoloogiaõpetuse e-õppetööna. Sellest, kuidas idee sündis, räägib Johannes ise: Tehnoloogiaõpetuse õpetaja andis meile koroonakriisi ajal koduse konstrueerimisülesande: tee ise lauamäng. Mõtle mängule taustalugu, tee mänguvälja kujundus, meisterda nupud ja täring, pane kirja reeglid. Oluline on kasutada fantaasiat ja mitte kopeerida olemasolevat lauamängu.

Ma mõtlesin kohe, et tahan teha ühe lahingu, sest mulle meeldib II maailmasõja ajalugu uurida. Siis saan lauamängu aluseks maailmakaardi teha, sest kaarte joonistada meeldib mulle väga. Ema ütleb, et ma joonistasin Euroopa kaardi juba enne, kui lugema õppisin. Atlase järgi, muidugi. Nii et üks asi oli kindel: mängulaud peab olema maakaart. Aga mis lahing? Ja kuidas seda lahingut nuppude ja täringuga mängida? Mmm. Ei tulnud head mõtet. Telekast tuli Hercule Poirot’ „Mõrv Idaekspressis“. Siis mõtlesin, et teeks mängu „Reis Idaekspressis“, ja sealt tuli juba väga kiiresti järgmine mõte: reisida ei saa! Meil on ju koroonaviirus! Võiks teha mängu „Reis ümber maailma viiruse ajal“. Aga siis ütles ema, et nüüd saad sa ju teha korraga ka lahingu heade ja pahade – viiruste ja arstide – vahel. Kui igal mängijal on mitu nuppu, siis ongi nagu lahing: „Võidujooks viirusega“.

Joonistasin maailmakaardi ja igale mängijale kolm nuppu: kolm arsti, kolm teadlast, kolm viirust ja kolm mutatsiooni. Juba samal õhtul mängisime koos perega. Mina tahtsin olla teadlane, isa oli arst, ema ja minu õde Helena olid viirused. Lauamäng oli põnev kohe alguses: viirused viskasid muudkui kuusi ja ühtesid ja hakkasid maailma vallutama. Õnneks jõudsid teadlased ja arstid neile varsti järele. Mitu korda löödi vastaseid algusse tagasi. Kui mängu lõpp juba paistis, kukkusin mina ühe nupuga algusse … Ma olin seal täitsa üksi. Aga siis ma viskasin korraga mitu kuute. Ema andis mulle strateegilist nõu: ära käi oma eelmist nuppu finišisse, vaid hakka selle viimase üksikuga stardist tulema – äkki jõuad järele! Õde oli ema peale väga pahane – vastasmeeskonda ei tohi abistada! Igatahes juhtuski nii, et päris lõpuks lõi isa oma arstinupuga kaks viirust algusse ja mina jõudsin finišisse! See oli jube hea tunne, et kõige esimese mängu võitsid arstid ja teadlased!

Meie kaardimeistritele meeldis Johannese idee ja kiiresti tegime valmis trükifailid ja saatsime mängu trükki. Selleks, et lauamäng kiiresti huvilisteni jõuaks, otsustasime teha mängu võimalikult lihtsa, et seda oleks võimalik praegusel pakiautomaatide ummistumiste ajajärgul ka lihtsalt maksikirjaga saata. Komplektis on mänguväli ja kuus mängukaarti, mängimiseks vajalikud nupud ja täringud tuleks aga leida mõne kodus olemasoleva lauamängu karbist või kasutada nuppude asemel hoopis nööpe. Mänguõnn otsustab, kas viirused vallutavad maailma või suudavad inimesed nad enne peatada. Meie loodame, et vähemalt päriselus võidavad arstid, teadlased, puhtust hoidvad lapsed ja meie kõik.

Mängu saad osta Regio e-poest .

Koroonaviiruse eriolukord pani meie maailma mõneks ajaks pausile. Väga paljud asjad pole pärast kriisi enam endised ning kindlasti sünnib seisakust ka mõndagi head. Kahjuks ei ole koroonaviirus ainus haigus, mis inimesi kimbutab. Veelgi enam, need teised haigused ei läinud koroonapausile. Seepärast tahame selle mänguga aidata vähihaigeid nende võitluses haigusega. Mängu ostuga toetad Vähiravifondi Kingitud Elu, mille sissetulekud on kriisi tõttu 30% vähenenud. Kingime üheskoos kõigile Eesti vähihaigetele võimaluse elada! 

Veel postitusi

450 kaarti GO Reisiajakirjale

Regio ja reisiajakiri GO koostöö sai alguse juba 17 aastat tagasi, kui aastal 2005 ilmus praeguseks Eesti suurimaks reisi- ja matkaajakirjaks kasvanud GO esimene number. Regio on selle aja jooksul ajakirja jaoks koostanud pea 450 kaarti, mis teeb keskmiselt 4-5 kaarti ühe numbri kohta. Kaartide kujundustöö eeldab tavaliselt reisiloo läbilugemist, ikka selleks, et tulemus täpselt … Vaata lähemalt

Navi

Kuidas salvestada käsiseadmege võimalikult täpne teepunkt?

Loodetavasti on järgnevast veidi abi neile, kel vaja naviseadmega mõni teepunkt salvestada (geopeitur aaret peitmas, maaomanik oma krundil, metsamees jne). Tuleb märkida, et mitteprofessionaalsete seadmete kasutamisel võib mitmete tegurite mõjul (seadme enda “võimekus”, sellele “nähtavate” satelliitide arv ja asukoht taevakaarel, puude lehestik ja muud takistused, ilmastik jpm.) salvestatud asukoht olla tegelikust meetrites erinev. Seetõttu proovime neid vigu võimalikult … Vaata lähemalt

Regio GPS kaardi kasutamine Garmini seadmetes

Alates 2016. aastast on Regio uued kaardid versiooninumbriga alates 2.0. Neid tuleb uuendada versioonidega alates 2.01 ja uuemad. Enne 2016. aastat valmistatud Regio kaartide versioonid on kõik 1.xx versiooninumbriga. Neid ei saa uuendada versiooniks 2.xx, tuleb soetada uus SD kaart versioon 2.xx-ga. Paljud uuemad seadmed (toodetud alates 2015) ei loe vanu, väiksema mahuga (alla 4GB) microSD mälukaarte. Nendes seadmetes vanemad … Vaata lähemalt