Regiolaste aktiivne pärastlõuna sai sisustatud orienteerumisega

Oktoobrikuu hallil sügisesel päeval võtsid usinamad Regio töömesilased aja maha ning läksid üheskoos ettevõttega Seiklushunt orienteerumispäevakule. Ikka selleks, et kontoritööle vahelduseks aktiivselt värskes õhus liikuda.

Sel korral toimus üritus meie kontori lähedal, start oli kõigile geograafidele südamelähedase Vanemuise 46 õppehoone vastas.

Enamikule regiolastele oli see esmakordne kogemus orienteeruda spetsiaalse kaardi abil, ehkki varem olid eri tasemel ilmselt kõik orienteerumisega kokku puutunud. Tõnis korraldas enne rajale suundumist Regios pooletunnise sisekoolituse, käies üle linnaorienteerumise põhitõed alates kaardist ja leppemärkidest ning lõpetades ajavõtusüsteemiga.

Stardipaika jõudes võis märgata ilmselget elevust ja hasarti. Eesmärgiks oli ju ikka läbida rada kiirelt ja leida kontrollpunktid eksimata üles. Kui orienteerumiskaardid ja ajavõtukiibid kätte saime, oli Kristel äkitselt kadunud – ta oli juba rajale tormanud, unustanud stardipiiksu teha ja seetõttu ei mahtunud ka ühispildile.

Rajameistrina ol Tõnis planeerinud neli eri pikkuses rada, millest orienteerujad said valida endale sobivaima. Suurem osa regiolastest valis 3,4 ja 2,4 km pikkuse teekonna. Rajad kulgesid Vaksali linnaosa ja kesklinna tänavatel-parkides ning pakkusid nii pikemaid kui ka lühemaid ja rohkem täpset orienteerumist nõudvaid etappe.

Päeva lõpuks keegi ära ei eksinud ning enne pimedat jõudsid kõik töömesilased rajalt tagasi. Orienteerumine tehtud, suunduti Regiosse muljetama ja sooja suppi sööma.

Üritusega jäädi igati rahule ja sellest võeti kaasa uus huvitav kogemus. Siin on mõned vahetud kommentaarid:

Mait: Käisin regiolastega linnaorienteerumisel. Teisel rajal olid alguses pikad sirged tuttavas piirkonnas. Esialgne lihtsus uinutas, sest eksisin Tiigi tänava kangialustes ära. Hiljem ristusid teed paaril korral teiste regiolastega. Vahepeal tundus, et minuga jookseb sama rada üks vanem proua… ta oli liiga kiire ja kadus silmapiirilt. Väsides suutsin kahel korral märgata enda ees ratastoolis inimest. Tundus nagu sama inimene ja jäi mulje, justkui tema on ka kiirem minust. Rajale minnes oli pisut jahe, aga pärast võis pikalt kohapeal seista, nagu oleks saunas käinud.

HelleEsimene emotsioon on, et tõesti väga äge oli! Ma pole aastaid orienteerumas käinud ja nii tore oli seda taasavastada. Meie tiimi eesmärk oli küll pigem mõnusalt jalutades rada läbida ning värsket õhku ja sügisilma nautida, aga tegelikult tuli ikka hasart ka sisse ja nii mõnigi punkt sai joostes võetud 🙂 Kuna radu oli valikus eri pikkusega, siis saimegi vastavalt soovile ja viitsimisele just sobiva raskusastmega raja valida… Rada oli mitmekesine ja põnev, tore oli sattuda kohtadesse, kuhu varem polegi asja olnud (näiteks on mul nüüd selge ülevaade, kus asuvad Tartu peamised põgenemistoad).

Jevgeni:Ei no, mis ma ikka oskan öelda, vinge oli :). Hea oli käia, viimasel ajal enam väga ei viitsi niisama sihitult linna vahel jalutada, orienteerumise puhul oli sellel aga mingi siht. Lisaks pakkus kaardilugemine mulle omajagu nuputamist.

Kristel:Emotsioon oli selline, et käisime lapsega ka kohe järgmise nädala orienteerumispäevakul 🙂

Kadri:See oli tore eesmärgipärane jalutuskäik mõnusas seltskonnas, võtsime raja ette kolmekesi. Võistlemine polnud kohe alguses eesmärk, nii saime omavahel ka mõnusalt lobiseda. Ilm oli ilus ja kuna piirkond oli suures osas minu enda kodu ümbruses, siis oli äge avastada mõningaid nurgataguseid, mis on ilmselt kogu aeg olemas olnud, aga pole kunagi silma hakanud. Auhinnaks saime puhtad positiivsed emotsioonid.

Karl Hendrik: Värskes õhus orienteerumine oli väga mõnus vaheldus kontoritööle.Sai läbitud õigeid punkte ja valesid punkte, sai Merilini ja Mariliniga punktide vahel valitud erinev teekond ja jooksime ka salaja üksteisest mööda, kuigi olime enne lubanud kõndida…Ning muidugi avastasime ennast korduvalt valelt poolt aeda.

Marilin ja Merilin: Alguses ei osanud midagi oodata, sest polnud varem linnaorienteerumisega kokku puutunud. Ilma väikese sissejuhatava koolituseta oleks hätta jäänud, just keelatud alade puhul. Kokkuvõttes oli väga põnev, polnud eriti keeruline ja aeg möödus lennates. Järgmine kord oleme teadlikumad ja rohkem valmis osalema orienteerumisel.

Kuna ajale kohaselt on kodukontor popp, siis paljud seal viibijad päevakule seekord kahjuks ei jõudnud. Aga näiteks Marko, meie uus müügimees Londoni lähistelt, käis samuti kohalikus pargis värsket õhku hingamas.

Selleks aastaks on orienteerumispäevakud ja võistlused läbi. Uus hooaeg algab aprillis, kui kalender täitub sadade üritustega üle Eesti. Ülevaate orienteerumispäevakutest ja kohtadest leiad RMK Eestimaa Orienteerumispäevakute kodulehelt. Tartu linna ümbruses toimuvate orienteerumisürituste kohta leiad rohkem informatsiooni Seiklushundi koduleheküljelt.

Veel postitusi

Eriolukorras välja loodusesse – aga kuhu ja kuidas?

Praegu on vaatamata eriolukorrale veel välja loodusesse minek lubatud, kui seda tehakse mõistlikult. Ka metsas kehtivad kõik reeglid kontaktide vältimiseks, tuleb hoida vahemaad ja liikuda mitte rohkem kui kahekesi või ainult pere seltsis. Paljude jaoks on metsas käimine aga saanud uueks harjumuseks, sest aega on rohkem ja päevade kaupa nelja seina vahel istumine võib meeleolule … Vaata lähemalt

Kuidas leida endale põnev sihtkoht, kuhu eriolukorras kontaktivabalt minna?

Sihtkohti looduses soovitada on praegu raske. Iga kindel paik või geograafiline koordinaat võib tuua kokku uue rahvakogunemise, mida tuleb vältida. Lihtsalt metsa minna on pikalt kodus istunutel küll esialgu põnev, aga kui tahaks järgmine kord midagi põnevamat ja kindla eesmärgiga näha? Siin on mõned allikad, kust otsida omale sobivaid huvitavaid paiku avastamiseks. Nüüd võib muidugi … Vaata lähemalt

Algas kevadine pokurahva loendus

Aprilli algusest kuni 17. maini toimub suur üle-eestiline pokurahva loendus. Teist aastat järjest kutsub Pokumaa üles looduses liikuvaid inimesi pilku teritama, pokusid otsima ning sellest teistelegi teada andma. Pokud saab kaardile kanda tänu Regio kaardimeistritele, alustamiseks tuleb minna Pokuloenduse veebilehele ja järgida sealseid juhiseid. Veebilehele liikumiseks kliki alloleval pildil. Sel vägagi teistmoodi elurütmi soosival kevadel … Vaata lähemalt