Veebikaart on hea visualiseerija  – apteekide kaardirakenduse lugu

Lugu sai alguse 2019 aastal augustis, kui klient pöördus meie poole sooviga arendada veebikaart, mis annaks ülevaate Eestis asuvatest apteekidest. Asukoha informatsioonist veelgi olulisemal kohal oli apteegireformiga seonduva info visuaalne edasiandmine: kas konkreetne apteek vastab 1. aprillist 2020. jõustuvatele nõuetele.

Tellijal oli kaardirakendusega  kiire ning töö pidi valmima kahe nädala jooksul. Veebikaart pidi olema lihtne, loogiline ja ülevaatlik, et ka tädi Maali saaks aru infost, mida kaardi abil edastada soovitakse.

Lisaks rakenduse loomisele oli oluline ka  rakenduses olevate andmete pidev uuendamine. Apteekidel oli tol hetkel 8 kuud aega oma ametlik tegevus seadusega vastavusse, mistõttu uuenesid selle aja jooksul pidevalt ka apteekide staatused, mis pidi omakorda rakenduses kajastuma.

Paralleelselt soovis klient saada ka staatilist kaardipilti 2020. aasta alguse seisuga, mis annaks ülevaate asulatest, kus apteegireformi järgselt asub apteek või mitte.

Apteegireformi järgselt oli veebikaart oma eesmärgi täitnud – info oli korrektselt ja õigeaegselt inimestele edasi antud. Kuna tehtud tööd ei soovitud niisama prügikasti visata, otsustas tellija rakenduse otstarvet muuta. Oma olemuselt rakendus palju ei muutunud – praeguseks kajastab kaardirakendus apteekide asukohainfot ja tegevusalasid.

Rakenduses on kasutusel Regio API TMS rasteraluskaart. Apteeke saab otsida lisaks kaardiaknale ka otsingukastis apteegi nime või selle aadressi järgi. Lisaks on apteeke võimalik filtreerida erinevate parameetrite alusel.

Praegu uuenevad apteekide andmed kaardirakenduses igakuiselt.

Kaardirakendus on kõigile nähtav Ravimiameti kodulehel: https://www.ravimiamet.ee/ravimid-muugiload-ohutus-ja-kaitlemine/ravimi-kaitlemine/apteek

Otseviide rakendusele: https://apteegid.ravimiamet.ee/

Veel postitusi

Regio Maiasmoka atlas

Maiasmoka atlas 2014 ja 2021

Regios töötades on muidugi kõik aastad väga ilusad, aga minu jaoks oli eriliselt ilus 2014, kui minu kirjutatud tekstidega maiasmoka atlas pärjati aasta rosina tiitliga. See on Eesti Lastekirjanduse Keskuse auhind aasta kõige omanäolisemale lasteraamatule. Saime kingiks ka šokolaadist atlase. Sellest on vaid magus mälestus, aga päris atlasega tegeleme nüüd uuesti ja uue nurga alt. … Vaata lähemalt

Rahvusatlas EGSi aastaraamatus

Eesti rahvusatlas – geograafide täitunud unistus Autor: Taavi Pae 1936. aasta 5. detsembril aastal kutsub August Tammekann kokku Loodusuurijate Seltsi juurde Eesti kaardistiku ettevalmistava komis-joni. Esimene istung toimus ülikooli Aia (nüüd Vanemuise) tänava õppehoones ning päevakorras oli kaardistiku sisu valiku, ulatuse, välimuse, trükitehnilise külje, koostamise, väljaandmise ning levitamise küsimused. Koosolekule oli kutsutud professorid Heinrich Riikoja, … Vaata lähemalt

Mida näeb kartograaf, kui vaatab kaarti

Viis aastat tagasi esilinastus Draamateatris Juhan Ulfsaki lavastus “Kaart ja territoorium” mis põhines Michel Houellebecqi samanimelisel romaanil, kasutades lisaks ka teistes Houellebecqi romaanides, intervjuudes ja mõtteavaldustes väljendatud väiteid, tundeid ja meeleolusid. Kaartidest, kartograafi tööst räägib Leida Lepik, Regio kaardilahenduste osakonna juhataja. Mida te näete, kui vaatate kaarti? Sõltub muidugi kaardist. Professionaalsest kretinismist hindab esmapilk turismikaartidel … Vaata lähemalt