Aadressi sisestamine veebipoe kasutajale peab olema lihtne ja mugav! 

Meie ruumiandmete ärijuht Anne Kokk kirjutab Eesti E-kaubanduse Liidu kodulehel sellest, kuidas aadressotsingu lisamine veebipoodi teeb lihtsamaks nii veebiostja kui ka kaupa laiali vedava kulleri elu. Avaldame selle loo nüüd ka oma blogis.

Pea igas veebipoes tuleb kaupa tellides täita vorm ja sisestada oma aadress. Tundub nii igapäevane asi, aga võib põhjustada nii kliendile kui ka kauplejale parajat peavalu: 

  • Mis on minu sihtnumber
  • Tegin aadressi kirjutades kirjavea ja süsteem võttiski selle nii vastu. Kuhu mu pakk nüüd läheb? 
  • Elan maal. Siin ei ole tänavanime ega majanumbrit, korterinumbrist rääkimata. 
  • Sisestatud on aadress Metsa 2, aga ei ole märgitud, millises asulas
  • Roosi, Metsa – milline neist on asula, milline talu nimi? 
  • Aadressiks on kirjutatud Sõpruse pst 3, Tartu; märkimata on korterinumber
  • Liiva 26, 9053 Haapsalu – sellist aadressi ei ole olemas


Osaliselt aitab eelpool kirjeldatud probleeme ennetada hästi koostatud aadressi sisestamise vorm, aga ka siin võivad esineda erinevad murekohad:  

  • Millised väljad peaksid olema kohustuslikud, millised mitte? Näiteks paljudel aadressidel ei ole korterinumbrit. Aga kui see on kogemata unustatud, siis kuhu peaks kuller suures kortermajas kauba viima? 
  • Kuidas vältida trükivigu, mille puhul saadetakse pakk näiteks Haki tänava asemel Heki tänavale? 
  • Aadressides on alati erandeid, aga kuidas teha sisestamise vorm mugavaks ka erandlike aadressidega klientide jaoks
  • Kauba väljastajatel, sorteerijatel ja kulleritel on lihtsam toimetada, kui aadressid on ühtse struktuuriga ja aadressi osad on ühesuguses järjekorras. 

Aadressi sisestamine veebipoes on võimalik teha lihtsaks ja kasutajale mugavaks aadressotsingu väljaga, mis on seotud korraliku andmebaasiga ehk veebipoodi on paigaldatud kaugühenduse rakendusliides (API), mille abil saab pood üle interneti kasutada aadresside andmebaasi. Siinkohal tasub märkida, et tasuta kättesaadavad andmebaasid ei pruugi olla korrastatud ja enamasti ei pakuta seal ka kliendituge. Tasulise teenusega kaasneb kindlus, et andmebaasist saadavad aadressid on korrektsed ning vajadusel saab ka konsultatsiooni ja arendaja abi, et aadressotsing veebipoodi üles seada. 

Lahendus on iseenesest teada-tuntud: aadressi sisestamisel pakub rippmenüü vormi täitjale automaatselt võimalikke variante. Sellega on aadressi sisestamise protsess tehtud võimalikult lihtsaks ja kiireks ning vigaste kirjete sisestamine on praktiliselt võimatu. Sellisel moel sisestatud aadress on üheselt mõistetav ja kulleritele lihtsasti arusaadav. See on ju lihtne, aga millegipärast leiab e-poodides siiski kahetsusväärselt vähe kasutust. 


Seega tehke oma klientide ja kullerite elu lihtsamaks ning tellimuste täitmine kiiremaks ja lisage oma veebipoodi aadressotsing. Väike asi, kuid tüütuid jamasid saab olema palju vähem. 😉

Uuri lähemalt: Regio API teenused – Regio

Veel postitusi

Regio Eesti teedeatlas Väino Laisaar

Suur sõõr ümber Eesti – talvine automatk Väino Laisaarega

Rännumees, automatkaja ning matkasarju tootev reisioperaator Väino Laisaar otsustas sõita ühe suure sõõri ümber Mandri-Eesti, Saaremaa ja Hiiumaa ning vaadata, mida põnevat sellele teekonnale jääb. Plaan nägi ette, et sõidetakse mööda äärmisi mõistlikke teid sedasi, et nädalaga otsad ilusasti kokku saaks.  Eestiääretee automatk videoblogi Vol 1 saab vaadata siit: Eestiääretee automatk Vol. 2 Eestiääretee automatk … Vaata lähemalt

Rahvusatlas EGSi aastaraamatus

Eesti rahvusatlas – geograafide täitunud unistus Autor: Taavi Pae 1936. aasta 5. detsembril aastal kutsub August Tammekann kokku Loodusuurijate Seltsi juurde Eesti kaardistiku ettevalmistava komis-joni. Esimene istung toimus ülikooli Aia (nüüd Vanemuise) tänava õppehoones ning päevakorras oli kaardistiku sisu valiku, ulatuse, välimuse, trükitehnilise külje, koostamise, väljaandmise ning levitamise küsimused. Koosolekule oli kutsutud professorid Heinrich Riikoja, … Vaata lähemalt

Läti

Naabermaa Läti – nii tuttav, aga samas ka teistmoodi

Regio uus Läti reisijuht tutvustab parimat, mida Lätil on külastajatele pakkuda. Raamatu 17 autorit – nii Eestis elavad lätlased kui ka eestlased, kes Lätiga tihedalt seotud – tutvustavad lugejale naaber Läti kauneimaid paiku, annavad väärt kultuurisoovitusi ja juhatavad reisisõbrad Läti maitseteni. Reisijuhi juhatab sisse Eesti suursaadiku Lätis Arti Hilpuse artikkel, kes kirjutab suure sümpaatia ja … Vaata lähemalt